Lukupiiri maanantaina 10.10. klo 18

Tällä kertaa teemana on Finnin puristaminen.

Länsimaisen filosofian ja ajattelun yksi iso nimi on Rene Descartes. Ajattelen siis olen -lausahdus on niin tuttu, että se muuttunut lentäväksi lauseeksi, joka elää meitä ja pulpahtaa spontaanisti puheessa ulos ilman suurempaa ajattelun vaivaa. Myös Karteesiuksen dualismi sekä käpyrauhasteoria elää samaan tapaan.

Itselleni nuo karteesiolaiset ajattelupiintymät nousevat välillä esiin kuin finnit teinillä. Niitä on pakko tutkistella ja puristella vaikka tietää, että siitä ei varsinaisesti seuraa mitää ihmeempää.

Lukupiirissä heitän keskusteluun tekstin RENÉ DESCARTES: METAFYYSILLISIÄ MIETELMIÄ

Teksti löytyy helposti: https://www.gutenberg.org/ebooks/15085

Karteesiukselta jälkeen ja elämään jääneet ajatukset ovat kummalla tavalla ja tunkeneet jo ainakin omaan varhaiseen ajatteluuni. Isäni todisti kuolinvuoteellaan minun pohtineeni lapsena lohdullisesti kuollut lintu kädessäni, että se ei elä, se on mennyt vain rikki. Lukupiirissä haastan osallistujia avautumaan siitä, miten karteesiolaiset ajatukset puskevat pintaan ja miten niitä hoitaa.

Lukupiiri on avoin kaikille. Tule mukaan, osallistu haluamallasi tavalla!

Tapaamisiin,
lukupiirin alustaja Ville-Matti Vilkka

Ma 10.10.2022 klo 18-20

Zoom-linkki 
Meeting ID: 849 8271 8535
Passcode: 600997 

Tapahtuma Facebookissa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.