Filosofian praktikot

Filosofisen praktiikan verkoston jäsenet, jotka ovat käyneet Filosofisen praktiikan koulutuksen (n. 40 op, Kriittinen korkeakoulu) tai vastaavan. Jäsen, jos haluat tietosi sivulle, lähetä tietosi hallituksen sähköpostiin: five.hallitus@gmail.com


Pia Houni

pia.houni@tuni.fi
Helsinki

Mottoni: Älä koskaan luovuta!

Olen filosofian praktikko Pia Houni. Filosofisen praktiikan toiminnassa olen erityisesti perehtynyt konsultaatioon (filosofin vastaanotto), sokraattiseen dialogiin, työyhteisöjen kehittämiseen, ongelmien käsittelyyn, luovuuteen ja taidelähtöiseen filosofointiin. Innostuin filosofiasta jo nuoruusvuosina, erityisesti eksistentialismista.

Filosofisen praktiikan löysin noin parikymmentä vuotta sitten. Kävin ensimmäisen filosofisen praktiikan koulutuksen (Kriittinen korkeakoulu), joka Suomessa järjestettiin. Tämän lisäksi olen suorittanut sokraattisen fasilitaattorin koulutuksen Englannissa Society for the Furtherance of Critical Philosophy (SFCP) ja Saksassa Die Philosophisch-Politische Akademie. Tämän lisäksi olen osallistunut useisiin kansainvälisiin konferensseihin ja seminaareihin, joissa filosofisen praktiikan taitoja on hiottu. Olen myös kirjoittanut aihepiiristä useita julkaisuja ja pitänyt kotimaisia- ja kansainvälisiä puheenvuoroja. Koulutus-taustaltani olen FK, KM, TeT ja dosentti.


Mika Koskinen

mika.koskinen@novetos.fi
Helsinki

Pidän vastaanottoa maanantaisin ja perjantaisin, mutta sovittaessa muutkin päivät käyvät.

Rakkaus yhdessä ajattelun ja dialogin kykyyn tuottaa ja luoda hyvää elämää on toiminut jo vuosisatojen ajan.  Ajattelu on paras yleistyökalumme, joten olen pitänyt sen skarppina.  Voit tuoda minkä tahansa aiheen, ongelman tai haasteen, mutta et tarvitse edes kysymyksiä tai vastauksia, ne ovat väitteiden, argumenttien, dialogin yms. kanssa osaamisalueitani. 


Kati Kuula

kati.kuula@gmail.com
Helsinki

Koen praktiikan elämän lävistävänä, filosofisen elämän harjoittamisena.

Kävin filosofisen praktiikan koulutuksen 2020-21. Siitä lähtien olen ollut aktiivisesti mukana Fiven toiminnassa ja kansainvälisissä tapahtumissa. Olen paneutunut erityisesti dialogien fasilitointiin ja innostunut luovasta työpajatyöskentelystä sekä praktiikan hyödyntämisestä työelämässä.

Kuva: Robert Örthén