Maailman filosofiapäivän ohjelmaa koko viikon

Maailman filosofiapäivä 17.11. kutsuu filosofisen keskustelun ja ajattelun ääreen!

Filosofisen praktiikan verkosto ry järjestää ja/tai on mukana toteuttamassa ko. viikolla ohjelmaa seuraavasti (ohjelma kootusti myös FB-tapahtumana ja jokaisesta tapahtumasta omansa, linkit alla – saa jakaa!). Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja filosofiasta, tervetuloa mukaan!


Ma 14.11. Filosofiaa ja rakkausrunoja -lukupiiri klo 18-20 Zoomissa. Vetäjänä Pia Houni.

”Kesäpäivään vertaisinko sinua?” Shakespearen sonetit – mitä on rakkaus?

Rakkaus on kirjallisuuden klassikkoaihe. Se on askarruttanut myös monia filosofeja kautta aikojen. Voiko rakkauteen uskoa? Onko rakkautta olemassa? Miten rakkaudesta puhutaan erilaisissa teksteissä? Miten rakkaudessa järki ja tunne kohtaavat?

Lisätietoja, luettava materiaali ja osallistumislinkki


Ke 16.11. Keskustellaan urasta klo 18-18.45 Zoomissa (linkki lähetetään ilmoittautuneille). Vetäjänä Kati Kuula.

Keskustelussa käytetään ryhmäkeskusteluun sovellettua sokraattista dialogia. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – kannattaa ilmoittautua ajoissa! Keskustelu vaatii kaikkien osallistumista omana itsenään eli kamerat päällä. Keskustelu toteutetaan yhteistyössä Urasparraajat ry:n kanssa. Ilmoittaudu (avautuu ilmoittautumislomake) mukaan 14.11. mennessä.

Tapahtuma Facebookissa.


To 17.11.

Lainaa filosofi! Klo 9-12 Oodissa. Tapahtuma Facebookissa

Lainaa filosofi! Klo 14-16 Vuosaaren kirjastossa. Tapahtuma Facebookissa

Kirjastojen auloissa on lainattavissa vartiksi filosofian praktikko – joko filosofiselle kävelylle ulkona tai keskusteluun aulassa. Mieti kysymys etukäteen valmiiksi. Otamme lainauksia vastaan paikan päällä ja keskustelut toteutetaan lainausjärjestyksessä, useampia yhtä aikaa. Även på svenska!


Filosofin vastaanotto koko päivän Kulosaaren yhteiskoulun aulassa. Tavattavissa Atrium-filosofi Lassi Larjo.


Filosofinen keskustelu kahvikupin äärellä klo 17.30-20 Turussa, TSL Turku

Ilmoittaudu mukaan pian (viimeistään 7.11. – kysy toimistosta mahtuuko vielä mukaan), mukaan otetaan 12 ensimmäistä. Tapahtuma järjestetään Manillassa, TSL Turku. Vetäjänä toimii Heikki Vuorila. Keskustelun teema valitaan yhdessä osallistujien kanssa.

Keskustelussa käytetään ryhmäkeskusteluun sovellettua sokraattista dialogia. Dialogilla tutkitaan yhdessä osallistujille tärkeää kysymystä. Keskeistä on erilaisten ajatusten ja näkökulmien vaihtaminen, keskinäisen ymmärryksen lisääntyminen sekä omien vuorovaikutus- ja keskustelutaitojen kehittäminen. Keskustelu tarjoaa kokemuksellisen näkemyksen valitusta teemasta

Kurssimaksu 5 euroa. Ilmoittaudu TSL Turun toimistoon 0400 569 363 tai tsl.turku@tslturku.fi. Kurssimaksu sis. kahvit ja kahvileivän. Tapahtuma Facebookissa


Lisäksi

17.11. klo 18-20 Oriveden filosofiapäivät III, järjestäjä Kriittinen korkeakoulu. Tänä vuonna Oriveden Filosofiapäivien aiheina ovat tietoisuuden ja totuuden ongelmat. Alustajina ovat FT Kristjan Loorits (Helsingin yliopisto) ja Ilkka Pättiniemi (Helsinki Circle). Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille! Lisätietoja ja linkki lähetykseen (toteutus verkossa)

16. – 18.11. Maailman filosofiapäivän kansainvälinen ohjelma ja lisätietoa Unescon Maailman filosofiapäivästä.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.