Huhtikuun lukupiiri: Miguel de Unamuno ja Traaginen elämäntunto

Tutkija, toimittaja ja kirjoittaja Tukka Tomperi alustaa Miguel de Unamunon Traagisesta elämäntunnosta maanantaina 8.4. klo 18-19.30. Tilaisuus pidetään Zoomissa ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Traaginen elämäntunto on ladattavissa ilmaiseksi n&n-sivustolta. Se sisältää Tomperin kirjoittaman laajan esittelyn Unamunon elämästä ja ajattelusta sekä aikakauden Espanjasta.

Traagisen elämäntunnon olennaisin ydin on paitsi kuolevaisuuden pysyvästi avoimessa haavassa, myös samalla ja ennen kaikkea epätoivon, toivon ja lohdutuksen mutkikkaissa ja yhteenkietoutuneissa suhteissa.

Miguel de Unamuno käsittelee ihmisen olemisen perusvirettä kuolemanvakavasti ja kompalausein, päätelmin ja paradoksein. Uskon ja epäuskon erittelijänä hän on yksi filosofian historian terävimmistä. Traaginen elämäntunto on eksistenssiajattelun klassikko, pysäyttävä tutkielma uskonnollisesta kokemuksesta.

Miguel de Unamuno (1864–1936) oli espanjalainen runoilija, esseisti ja filosofi, jonka ajattelua leimasi jatkuva etsiminen ja dogmaattisista kannanotoista kieltäytyminen. Uskon ongelma oli aina hänen ajattelunsa ytimessä, ja hän oli ensimmäisiä Kierkegaardin harrastajia Tanskan ulkopuolella. Kierkegaardin ohella hän sai vaikutteita mm. Pascalilta, Schopenhauerilta ja Leopardilta. Traagisen elämäntunnon (1913) ohella hänen filosofisesti painavimpia teoksiaan ovat Vida de Don Quijote y Sancho (1905) ja La agonía del cristianismo (1925).

Lähde: https://netn.fi/fi/kirjat/miguel-de-unamuno-traaginen-elamantunto

Osallistumisohjeet:

Lukupiiri järjestetään verkossa Zoom-yhteydellä. Voit liittyä mukaan mistä tahansa, joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Osallistujat tulevat ensin ns. odotushuoneeseen, ja päästämme kaikki sisään noin klo 17.55 tilaisuuteen. Käytä omaa nimeäsi osallistuessasi.

  • Jos joku osallistuja laittaa keskusteluun (chat) linkin, jonka kohdeosoite vaikuttaa epäilyttävältä, älä klikkaa.
  • Voit käyttää halutessasi Zoomia myös selaimesta lataamatta ohjelmaa koneellesi.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan – osallistu haluamallasi tavalla!

Linkki Zoomiin
Tarvittaessa:
Meeting ID: 849 8271 8535
Passcode: 600997

Yksi kommentti artikkeliin ”Huhtikuun lukupiiri: Miguel de Unamuno ja Traaginen elämäntunto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.