Filosofi voi auttaa sinua elämään sellaista elämää kuin haluat

Sari Valton keskusteluohjelmassa (Radio Yle 1) tiistaina 19.3.2024 mukana Fiven Pia Houni ja Lassi Larjo. Ohjelma julkaistaan tiistaina klo 10 ja on kuunneltavissa sen jälkeen Yle Areenassa.

Musta tuntuu, etten elä sellaista elämää kuin haluaisin”.

Tämä on tila, johon tyypillisesti haetaan apua psykoterapiasta. Mutta millaista apua tähän voisi saada filosofin vastaanotolta? Filosofia ei pohjimmiltaan ole nimittäin parrakkaiden antiikin ukkojen teorioita vaan hyvin käytännönläheistä elämäntaitoa.

Pia Houni pitää filosofin vastaanottoa, jossa hän auttaa ihmisiä tarkastelemaan elämänsä pulmia uusista näkökulmista. Keskeistä on etsiä syitä niille pinttyneille uskomuksille, jotka hallitsevat mieltä. Lassi Larjo opettaa filosofiaa lukiossa. Hänen mielestään filosofiasta voi ammentaa ajattelutaitoja ja asennetta, joka auttaa löytämään merkityksiä elämään.

Kuuntele tästä

Kuuntele myös aiempi jakso ”Voiko viisautta oppia”, jossa mukana filosofi Markus Neuvonen.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.