Lokakuun lukupiiri: Contra Augustinum pro Hippocrate

Tapaamme maanantaina 14.10. klo 18-19.30 Zoomissa. Lukupiirin alustaa Markku Kailaheimo uudesta kirjastaan Contra Augustinum pro Hippocrate.

”Kun aiemmat kirjani ovat olleet stoalaisuuden esittelyä eri näkövinkkeleistä ja syntyneet harrastuneisuudesta filosofiaan, Contra Augustinum pro Hippocrate -teoksen lähtökohtana on henkilökohtainen vakaumus: ateismi. Kutsun alkusanoissani kirjaa pamfletiksi, mutta en pidä sitä varsinaisesti kiistakirjoituksena. Halusin liittää sen siihen tekstikriittiseen keskusteluun, jota Raamatun kirjoituksista on melko kiivaastikin käyty viime vuonna ilmestyneen Ville Mäkipellon ja Paavo Huotarin Sensuroitu – Raamatun muutosten vaiettu historia -teoksen tiimoilta. (Tosin kirjoitin esseeni jo vuosina 2019-20).

Oma puheenvuoroni ei ole kuitenkaan Raamatun tulkintaa, vaan tulkinnan tulkintaa kirkkoisä Augustinuksen Raamatun selityksistä. Augustinuksen, joka on evankelisluterilaisen kirkonkin kummisetä, ristiriitaisuudet tulkinnoissaan herättivät filosofista uteliaisuutta ja kummastelua. Hippokrates toimi oivallisena vastapoolina ja hänen kauttaan osoitin, ettei kirkon oppineiden puhe Kristus-lääkäristä ollut vertauskuvana kovinkaan onnistunut.”

Lukupiiri on avoin kaikille kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Osallistumisohjeet:

Lukupiiri järjestetään verkossa Zoom-yhteydellä. Voit liittyä mukaan mistä tahansa, joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Osallistujat tulevat ensin ns. odotushuoneeseen, ja päästämme kaikki sisään noin klo 17.55 tilaisuuteen. Käytä omaa nimeäsi osallistuessasi.

  • Jos joku osallistuja laittaa keskusteluun (chat) linkin, jonka kohdeosoite vaikuttaa epäilyttävältä, älä klikkaa.
  • Voit käyttää halutessasi Zoomia myös selaimesta lataamatta ohjelmaa koneellesi.

Linkki Zoomiin
Tarvittaessa:
Meeting ID: 849 8271 8535
Passcode: 600997

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.