Hippokrates-lukupiiri 12.12.

Tervetuloa vuoden viimeiseen lukupiiriin maanantaina 12.12. klo 18

Hippokrates on luultavasti ollut todellinen henkilö, kuuluisa lääkäri ja filosofi Sokrateen aikalainen, mutta jo antiikin aikana hänen hahmonsa muuttui legendaksi, josta kerrottiin ihmeellisiä ja ilmeisen mahdottomia tarinoita. Hippokrateen nimissä säilyneet teokset ovat tuskin hänen kirjoittamiaan, mutta ne ovat peräisin hänen ajaltaan, noin 400-luvun eKr. lopulta. Ne ovat varhaisinta meille säilynyttä länsimaista lääketiedettä. Samalla ne ovat lähellä tuon ajan filosofiaa. Ne pohtivat ihmiskehoa ja -mieltä, kehon elinten tehtäviä, aineen ja jumalien luonnetta, sairauksien ja terveyden takana vaikuttavia voimia.

Lukupiirissä syvennytään kuuluisaan teokseen Pyhästä taudista, jonka kirjoittaja selittää epileptisten kohtauksien syitä, hylkää yliluonnolliset selitykset ja esittää, että aivot ovat ihmisen ajatus- ja tunnetoiminnan keskus. Teksti on luettavissa Ss. 49-74 kirjassa Hippokrates: Valitut teokset (Duodecim 2021), sivut pdf-tiedostona tässä.

Lukupiirin vetää erikoisvieraana kirjan kirjoittaja Marke Ahonen.

Tilaisuus toteutetaan Zoomissa ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Tervetuloa mukaan!

Zoom-linkki 
Meeting ID: 849 8271 8535
Passcode: 600997 

Tapahtuma Facebookissa

#FilosofinenPraktiikka #Lukupiiri

Kuvan maalaus Claes Corneliszoon Moeyaert: Hippocrates Visiting Democritus

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.