Mitä on filosofinen praktiikka?

Avoimet filosofian harjoittamisen illat
kevät 2017

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen Filosofisen praktiikan verkosto ry:n filosofian harjoittamisen iltoihin. Tuore yhdistys aloittelee toimintaansa järjestämällä keväällä kolme tilaisuutta, joissa pureudutaan filosofisen praktiikan keskeisiin kysymyksiin kokemusten, keskustelujen ja harjoitusten kautta. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille filosofian harjoittamisesta kiinnostuneille.
Sarjan aloittaa ti 25.4. sokraattinen dialogi, jossa tarkastellaan ”Mitä hyötyä on filosofian harjoittamisesta”. Sokraattinen dialogi on filosofi, matemaatikko Leonard Nelsonin kehittämä ryhmäkeskustelun muoto, jossa etsitään omien kokemusten pohjalta, yhdessä toisten kanssa, syvempää ymmärrystä valitusta aiheesta. Samalla dialogi on sukellus omaan ajattelumaailmaamme. Kokemukset näyttävät meille tapamme toimia maailmassa ja tuovat samalla esiin toimintamme taustalla vaikuttavia arvoja, käsityksiä, asenteita ja rutiineja. Dialogissa etsimme ja tarkastelemme näitä ajattelun muotoja ja avaamme niihin uusia näkökulmia. Dialogisen työskentelyn avainsanoja ovat kuunteleminen, yhdessä ajatteleminen ja avoimuus uudelle.
Aloitamme dialogin kertomalla kokemuksistamme. Mieti valmiiksi jokin omakohtainen kokemus, joka mielestäsi auttaa vastaamaan sokraattisen dialogin kysymykseen, ja tule keskustelemaan!

ti 25.4. klo 18.30 – 21.00, Kirjasto 10:n ryhmätyötila (Elielinaukio 2 G)
Anu Virtanen: Sokraattinen dialogi, Mitä hyötyä on filosofian harjoittamisesta?

pe 19.5. klo 17.30 – 20.30, Kriittinen korkeakoulu (Albertinkatu 27 a B 12)
Ville-Matti Vilkka: Mikä tekee filosofisesta praktiikasta filosofisen?

pe 2.6. klo 17.30 – 20.30, Kriittinen korkeakoulu (Albertinkatu 27 a B 12)
Severi Hämäri: Praktikolla ansaintamalli? Miten käytät argumentaatioanalyysiä asiakkaan löytämiseen?

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Tervetuloa!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.