Filosofisen praktiikan koulutus 2016-2018

Milloin: 24.9.2016 – 26.5.2018
Missä: Kriittinen korkeakoulu, Helsinki

Filosofisella praktiikalla on juurensa antiikin Kreikassa ja sille ominaisessa tavassa ymmärtää filosofia. Filosofia liittyy siinä kiinteästi inhimilliseen kokemukseen. Filosofinen praktiikka hyödyntää vahvasti Sokrateen dialogista työtapaa ja nojaa ajatukseen, että keskustelulla on keskeinen merkitys  itsetuntemuksen ja hyvän elämän edistäjänä. Suurin osa filosofisen praktiikan työskentelytavoista perustuu erilaisiin keskustelumuotoihin. Myös ajatus ihmetyksestä ja käsitys ihmisestä viisautta, totuutta ja merkitystä etsivänä olentona ovat keskeisiä lähtökohtia.

Erilaisia filosofisen toiminnan muotoja ovat muun muassa sokraattinen keskustelu, filocafe, filosofia koulussa sekä muut lapsille ja nuorille suunnatut toiminnat, filosofin vastaanotto, blogi- ja nettikirjoittelu, yritysfilosofia ja bisnesetiikka, alaan liittyvien kirjojen julkaiseminen, seminaarien ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. Filosofisen praktiikan lähestymistapaa hyödynnetään maailmalla esimerkiksi sairaaloissa, vankiloissa, kouluissa ja yritysmaailmassa.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujalla on koulutuksen päättyessä
– yleiskäsitys siitä, mitä filosofinen praktiikka on.
– perusvalmiudet harjoittaa erilaisia filosofisen praktiikan muotoja ja kehittyä niissä edelleen.
– valmiuksia reflektoida, mitä ”hyvä elämä” omalla kohdalla tarkoittaa ja millaisia käytännön tekoja sen edistäminen vaatii.
– taitoja hyödyntää filosofisia työskentelymenetelmiä suhteessa omaan ammattialaansa.

Hakuaika koulutukseen on keskiviikkoon 24.8.2016 mennessä.

Lisätietoa koulutuksesta ja hakuohjeet: http://kriittinenkorkeakoulu.fi/kriittinen/koulutus/filosofian-praktiikan-koulutus/

Voit tutustua filosofisen praktiikan erilaisiin toimintamuotoihin kevään kursseilla:
Sokraattinen dialogi: Valinta 2. – 3.4.2016
Ajatusrinki 28.-29.5. ja 18.-19.6.

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.